Bæredygtig burger

Emilie Qvist Kjærgaard, Kokkeelev

Mød Emilie

Emilie Qvist Kjærgaard
26 år, Kokkeelev

“Jeg brænder for at lave god mad af gode, rene råvarer. Jeg er vokset op på et økologisk landbrug. Af den grund går jeg rigtig meget op i samarbejdet mellem kokke, landmænd og gæsten. Vi skal sammen skabe en bedre madkultur i Danmark.”

@millerqvist

Før du går i gang

Råvarer (6 burgere)

2 store gulerødder  

1 rødbede   

200g kidneybønner   

2 æg   

1-2 spsk. mel   

1 tsk. chiliflager   

1 dl mayonnaise   

½ hvidkål (eller grøn salat)   

1 glas syltede agurker   

6 burgerboller   

Evt. spidskommen og cayennepeber

Basisvarer

Salt og peber 

Smagsneutral olie 

Evt. Æblecidereddike

Udstyr

2 mellemstore skåle   

1 lille skål 

1 piskeris   

1 rivejern   

1 pande   

1 paletkniv 

1 skærebræt  

1 kniv 

Opskrift

Det kan være en god idé at printe opskriften ud, så du kan bevare overblikket undervejs i aktiviteten. Du kan downloade opskriften nedenfor.

Din guide til: Bæredygtig burger

11 minutter 56 sekunder

Det er en god idé at se hele videoen igennem én gang, før du selv går i gang med at lave dine egne burgere.
Så kommer der ikke nogle overraskelser undervejs og du har mulighed til at finde alt du skal bruge frem i god tid.

Grøntsagsbøffer

  • Dræn og mos bønner
  • Riv grøntsager
  • Bland fars
  • Steg bøffer

Rustik slaw

  • Halvér og snit kål
  • Kram med salt og lad hvile
  • Tilsæt eventuelt friske urter

Chilimayonnaise

  • Bland mayonnaise, chiliflager og
    eventuelt eddike
  • Lad trække mindst 10 min.
  • Rist burgerboller
  • Anret burgere

🎉🏆 Tillykke! 🏆🎉
Du har gennemført aktiviteten

Vi er glade for at du har taget dig tid til at gennemføre aktiviteten og vi håber at du har lært noget nyt undervejs.

Hvis du kunne lide aktiviteten og har lyst til at lære mere om uddannelsen kan du se meget mere på Hotel- og Restaurantskolens hjemmeside nedenfor.

Nyttige links

Hotel- og Restaurantskolen

Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
Tlf: 33 86 22 00
E-mail: hrs@hrs.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Smagsprøvers nyhedsbrev for at få opdateringer når der kommer nye aktiviteter på hjemmesiden og andre spændende nyheder.

Copyright © Hotel- og Restaurantskolen 2021