Vegetarisk lasagne

Emilie Qvist Kjærgaard, Kokkeelev

Mød Emilie

Emilie Qvist Kjærgaard
26 år, Kokkeelev

“Jeg brænder for at lave god mad af gode, rene råvarer. Jeg er vokset op på et økologisk landbrug. Af den grund går jeg rigtig meget op i samarbejdet mellem kokke, landmænd og gæsten. Vi skal sammen skabe en bedre madkultur i Danmark.”

@millerqvist

Før du går i gang

Råvarer (6 portioner)

1 stort løg
4 fed hvidløg
200g brune champignon
2 store rødbeder
3 gulerødder
½ hvidkål
2 tsk. Tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
1 terning grøntsagsbouillon
30g smør
50g mel
½ L mælk
200g mozzarella eller anden ost
Muskatnød
Oregano

Lasagneplader
3 æg
300g mel
Eller 1 pakke lasagneplader

Nødvendige basisvarer:
Salt og peber
Smagsneutral olie
Evt. Æblecidereddike

 

Udstyr

1 kagerulle

1 stor skål

1 mellemstor gryde

1 rivejern

1 piskeris

1 kniv

1 skærebræt

1 stort ildfast fad

1 viskestykke eller husholdningsfilm

 

Opskrift

Det kan være en god idé at printe opskriften ud, så du kan bevare overblikket undervejs i aktiviteten. Du kan downloade opskriften nedenfor.

Frivilligt: Hjemmelavede lasagneplader

Hvis du har tid og overskud til at lave hele din lasagne fra bunden selv, kan du følge denne guide til at lave din egen pastaplader. Det er desuden den samme opskrift som man kan bruge til at lave sin egen hjemmelavede pasta. Hvis ikke du laver din egen pasta, kan du sagtens bruge tørrede lasagneplader.

Din guide til: Vegetarisk lasagne

16 minutter 39 sekunder

Det er en god idé at se hele videoen igennem én gang, før du selv går i gang med at lave din egen lasagne.
Så kommer der ikke nogle overraskelser undervejs og du har mulighed til at finde alt du skal bruge frem i god tid.

Lasagneplader (frivillig)

  • Bland æg og mel og ælt dejen
  • Lad hvile 30 minutter
  • Rul til plader og skær til

Vegetarisk fyld

  • Rens, snit og riv grøntsager
  • Sauter grøntsager med tomatpuré
  • Tilsæt krydderier, bouillon og tomater
  • Lad simre og smag til

Mornay sauce

  • Lav en opbagning på smør og mel
  • Tilsæt mælk under omrøring og kog op
  • Smag til
  • Tag af varmen og tilsæt ost

Samling

  • Lav lag af: lasagneplader, vegetarisk fyld og Mornay og gentag så mange gange som muligt
  • Bag lasagnen i ovnen
  • Lad hvile
  • Servér

🎉🏆 Tillykke! 🏆🎉
Du har gennemført aktiviteten

Vi er glade for at du har taget dig tid til at gennemføre aktiviteten og vi håber at du har lært noget nyt undervejs.

Hvis du kunne lide aktiviteten og har lyst til at lære mere om uddannelsen kan du se meget mere på Hotel- og Restaurantskolens hjemmeside nedenfor.

Nyttige links

Hotel- og Restaurantskolen

Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
Tlf: 33 86 22 00
E-mail: hrs@hrs.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Smagsprøvers nyhedsbrev for at få opdateringer når der kommer nye aktiviteter på hjemmesiden og andre spændende nyheder.

Copyright © Hotel- og Restaurantskolen 2021