Tepache
Jeppe Jung, Tjenerelev
- 3 liter tepache
- 40-75 kr i alt
- 1/2 til 1 time
- Laves 2-3 dage i forvejen
OBS – Tepache er en fermenteret drik. Fermentering er en proces der tager tid. Det er derfor også vigtigt at gøre opmærksom på at der går mindst 2-3 dage før din tepache er drikkeklar.
Mød Jeppe

Jeppe Jung
21 år, Tjenerelev
“Mit navn er Jeppe, jeg er 21 år og er vokset op i en lille landsby udenfor Køge, kaldet Vedskølle. Min passion for tjenerfaget kommer helt tilbage fra da jeg arbejdede på en lille kro. Der fandt jeg hurtigt en interesse i vin og en glæde ved at give gæsten den bedste oplevelse og sørge for at de altid forlader restauranten med et smil på læben.”
Før du går i gang
Råvarer
1 stor ananas m. skræl
300g brun farin
1 stang kanel
1 stort stykke ingefær
1/2 rød chilli
Ca. 3L vand
Udstyr
1 skarp kniv
1 skærebræt
1 stor lufttæt beholder m. låg
1 grydeske
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 si
Husholdningsfilm
Evt. flasker til tapning
Opskrift
Det kan være en god idé at printe opskriften ud, så du kan bevare overblikket undervejs i aktiviteten. Du kan downloade opskriften nedenfor.
Din guide til: Tepache
8 minutter 37 sekunder
Det er en god idé at se hele videoen igennem én gang, før du selv går i gang med at lave din egen tepache.
Så kommer der ikke nogle overraskelser undervejs og du har mulighed for at finde alt du skal bruge frem i god tid.
Forberedelse
- Skær ananas, chili og ingefær
- Ryst og opløs sukker
- Tilsæt resten af ingredienserne og mos dem sammen
- Dæk til med husholdningsfilm
Fermentering
- Opbevar mørkt v. stuetemperatur i mindst 2 dage
- Åbn låget dagligt for at undgå overtryk
- Smag på tepachen dagligt
Aftapning
- Sigt drikken
- Hæld på flasker
- Opbevar køligt
🎉🏆 Tillykke! 🏆🎉
Du har gennemført aktiviteten
Vi er glade for at du har taget dig tid til at gennemføre aktiviteten og vi håber at du har lært noget nyt undervejs.
Hvis du kunne lide aktiviteten og har lyst til at lære mere om tjeneruddannelsen eller Hotel- og Restaurantskolens andre uddannelser kan du læse mere her:
Nyttige links
Skriv til os
Hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer til teamet bag Smagsprøver, er du mere end velkommen til at brugen kontaktformularen nedenfor til at skrive til os. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Copyright © Hotel- og Restaurantskolen 2021