Iste

Jeppe Jung, Tjenerelev

OBS – Vores opskrift på iste kræver, at drikken står på køl og trækker ca. 24 timer. Det er derfor også vigtigt at gøre opmærksom på, at det ikke er en drik, som er klar med det samme.

Mød Jeppe

Jeppe Jung
21 år, Tjenerelev

“Mit navn er Jeppe, jeg er 21 år og er vokset op i en lille landsby udenfor Køge, kaldet Vedskølle. Min passion for tjenerfaget kommer helt tilbage fra da jeg arbejdede på en lille kro. Der fandt jeg hurtigt en interesse i vin og en glæde ved at give gæsten den bedste oplevelse og sørge for at de altid forlader restauranten med et smil på læben.”

Før du går i gang

Råvarer

10-15g Sukker

1L Vand

50-100g Sort Te

1 Citron

Udstyr

1 Skarp kniv

1 Skærebræt

1 Stor beholder m. låg

1 Grydeske

1 Rent viskestykke

1 Stor skål

1 Si eller sigte

1 Gryde

Opskrift

Det kan være en god idé at printe opskriften ud, så du kan bevare overblikket undervejs i aktiviteten. Du kan downloade opskriften nedenfor.

Din guide til: Iste

4 minutter 25 sekunder

Det er en god idé at se hele videoen igennem én gang, før du selv går i gang med at lave din egen tepache.
Så kommer der ikke nogle overraskelser undervejs og du har mulighed for at finde alt du skal bruge frem i god tid.

Forberedelse

  • Afvej ingredienser
  • Afmål vand

Opkog & filtrering

  •  Kog sukkerlage op
  • Tilsæt te, kog op og lad det trække
  • Sigt drikken
  • Sæt på køl & vent 24 timer

Servering

  • Hæld på flaske/beholder
  • Opbevar køligt
  • Server over is

🎉🏆 Tillykke! 🏆🎉
Du har gennemført aktiviteten

Vi er glade for at du har taget dig tid til at gennemføre aktiviteten og vi håber at du har lært noget nyt undervejs.

Hvis du kunne lide aktiviteten og har lyst til at lære mere om tjeneruddannelsen eller Hotel- og Restaurantskolens andre uddannelser kan du læse mere her:

Nyttige links

Hotel- og Restaurantskolen

Vigerslev Allé 18, 2500 Valby
Tlf: 33 86 22 00
E-mail: hrs@hrs.dk

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Smagsprøvers nyhedsbrev for at få opdateringer når der kommer nye aktiviteter på hjemmesiden og andre spændende nyheder.

Copyright © Hotel- og Restaurantskolen 2021